Claas klar med frakørselsvogn

Claas udnytter erfaringerne fra sine snittevogne til en serie af snilde frakørselsvogne med op til 51 kubikmeter kapacitet.

Et markant Claas-blikfang på Landsskuet var en Cargos 750, den mellemste i en serie af tre rene frakørselsvogne med lastkapacitet fra 38,5 til 51 kubikmeter i den konisk formede kasse.

»Vi lancerer serien i Danmark, fordi der er et marked, fordi den lukker et hul i vores ellers komplette grovfoderhøstkæde, og fordi vi kan tilbyde nogle unikke detaljer,« forklarer produktchef Iwer Dall.

Grundliggende er 700-serien konstrueret som søskende blandt snittevognene i 8000- og 9000-serierne med samme grundramme og kasse, mulighed for to og tre aksler, mekanisk eller hydraulisk affjedring og passiv eller elektro-hydraulisk akselstyring. Det sidste giver mulighed for at sideforskyde vognen og køre dogwalk ift. traktoren i en silo eller stak.

Hæv- og sænkbar forende

Der kan monteres op til 30,5 tommer høje dæk. Ønskes fordelervalser, leveres de som en selvstændig enhed, der let af- og påmonteres.

Mest unik er dog, at forenden af vognen via hydrauliske cylindre på trækket kan hæves og sænkes med næsten 100 cm afstand mellem yderpositionerne.

»Sænket er der lavest mulig ilæsningshøjde, når f.eks. et stykke åbnes. Hævet opnås den bedste og hurtigste tømning, når forenden er højere end bagenden,« forklarer Iwer Dall.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle