Claas tilbyder autostyring over mobilnettet

Fra begyndelsen af marts kan Claas som det andet traktormærke i Danmark tilbyde RTK-autostyring, hvor signalerne hentes over mobilnettet. Signalerne udsendes fra et allerede etableret landsdækkende netværk af referencestationer.

Systemet, Claas GPS Pilot-RTK, der får traktor, snitter eller mejetærsker til at køre med en nøjagtighed på ned til to til tre cm, ventes at blive den ideelle løsning til maskinstationer. Det skifter nemlig selv imellem referencestationerne og er derfor ukompliceret at bruge, uanset hvor store geografiske afstande man opererer inden for.

GPS-RTK-styringen tilbydes sammen med den nye 8,4 tommer store, touch-betjente autostyringsskærm, som mærket præsenterede på LIB-udstillingen sidste år. Den går under navnet Outback S3 og kan blandt andet gemme informationer om de handlinger, der er foretaget i marken, i en 1 GB stor hukommelse.

Sporene kan også lagres, og det er en funktion der muliggør anvendelse af faste kørespor i eksempelvis græsmarker. Netop ved anvendelse af RTK driver sporene nemlig ikke fra år til år.

Skærmen kan anvendes i andre mærker.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle