Commoditrader: Vi tilpasser tallene til danske forhold

Modellen for CO2-beregning opdateres, når der er ny viden, siger Ida Boesen.

Vi har allerede været i dialog med Seges og Aarhus Universitet, og det fortsætter vi med. Vi tilpasser vores tal, lige så snart der er mere viden om CO2-besparelser og -binding under danske forhold«.

Sådan lyder det fra Ida Boesen fra commoditrader.com, der står bag CommodiCarbon, i et svar på kritikken fra Troels Toft, der er sektordirektør for Planter, Seges.

CommodiCarbon er en platform, der giver danske landmænd mulighed for selv at tjene de penge, der er ved at sælge den CO2-gevinst, de får ved at ændre dyrkningsform.

»De tal, vi har meldt ud, er baseret på en model, der hedder CoolFarmTool, hvor de universiteter og forskere, der står bag, er blandt de førende på området i Europa. Modellen benyttes af nogle af de største fødevarevirksomheder i Europa«, siger Ida Boesen.

»Vi benytter internationale standarder og bygger på den samme model, som nogle af verdens største udbydere af CO2-certifikater benytter«, siger Ida Boesen.

Hun understreger, at Commoditrader selvfølgelig ønsker en løbende dialog med både Aarhus og Københavns universiteter om endnu bedre tal og optimering af beregningerne.

»Det også vigtigt at sige, at vi foretager en helt konkret beregning af potentialet på den enkelte mark hos de mange landmænd, der allerede har kontaktet os for at være med«.

Hun peger videre på, at det er vigtigt at komme i gang og sikre, at pengene for CO2-certifikaterne bliver hos danske landmænd i modsætning til f.eks. biogas-industrien, hvor det er udenlandske virksomheder, der er løbet med pengene fra certifikathandlen.

»Men tallene skal selvfølgelig være så rigtige som muligt, og modellen skal hele tiden tilpasses den nye viden, der kommer«, siger Ida Boesen.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle