Corona: Bevar roen – produktionsdanmark kører videre

Meget tyder på, at vi med coronavirus står over for den største og mest truende pandemi siden Den Spanske Syge i 1918. Det skal vi tage meget alvorligt og følge myndighedernes anvisninger. Mange vil nok blive smittet, men det skal spredes ud over så lang tid som muligt, så sundhedsvæsenet ikke bliver overbelastet og kollapser. Vi er i ukendt land. Lederen her skriver jeg torsdag eftermiddag – dagen efter regeringen meldte skrappe, men nødvendige forholdsregler ud. I dag, hvor I læser lederen, kan andre tiltag være sat i værk.

Vigtigt er det at understrege, at vi skal bevare roen. Forsyningskæderne til landmanden og adgangen til fødevarer fungerer, landmænd og fødevareproducenter arbejder, og butikkerne vil løbende få friske forsyninger på hylderne fra os. I landmænd, jeres medarbejdere, virksomhederne I handler med, jeres rådgivere og organisationer er alle berørte på en eller anden måde, nogle desværre økonomisk. Men først og fremmest står vi sammen om at holde danskerne forsynede og mætte. Kritisk vigtige dele af L&F og SEGES som sundhedskontroller, it-systemer og laboratorier kører videre.

SEGES har offentliggjort en side, der guider dig som landmand. Se mere på www.landbrugsinfo.dk og hold dig orienteret på Sundhedsstyrelsens hjemmeside.

L&F var i mandags til møde i Statsministeriet om coronavirus, og den løbende dialog fortsætter. Vi vil i L&F fortsætte samarbejdet med regeringen om situationen og følge udviklingen tæt i dialog med andre organisationer, virksomheder og myndigheder.

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle