Dødelig Roundup - igen!

»Er det i Danmark?« For så er vi da vist ingen bønder tilbage?

Efter nogen tids søgning finder jeg ud af, at artiklen i virkeligheden omhandler »200.000 bønder i Indien, der i de seneste 10 år har taget deres eget liv på grund af fattigdom og gæld.« En ganske sørgelig historie, men Roundup nævnes altså ikke med et ord! Den form for argumentation er ikke troværdig, og nogle ville kalde den direkte løgnagtig.

Som nævnt i mit første indlæg er alt giftigt, blot dosis er tilstrækkelig høj. LD50 for glyphosat er 5,6 g pr. kg legemsvægt, altså på niveau med bordsalt. Så hvis du drikker ca. halvanden liter koncentreret Roundup er der 50 pct. chance for dødelig udgang. Med så lav en giftighed anser Miljøstyrelsen, at produktet kan anvendes uden risiko for forgiftning. Selv Roskilde Universitetscenter anfører i Miljøsk nr. 11: »Roundup - verdens mindst giftige ukrudtsmiddel«. Større velsignelse kan et kemikalie vist ikke opnå i Danmark.

Alt i alt fører LM en lidet troværdig form for argumentation, og denne facon er desværre ikke sjælden hos frelste økologer/biodynamikere. Derfor er mit råd til LM også: Lad være med at mistænkeliggøre min landbrugsproduktion, når du øjensynligt bringer urigtige påstande. Hold dig til fakta. Så må du for min skyld gerne indrette dit eget landbrug efter, hvornår hunden hyler med fuldmånen.

Asbjørn S. Mathiesen, cand.agro. gdr.

Slumstrupvej 5, Faster

6900 Skjern

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle