Danish Agro gearer op på maskinsalget

Den nye importør af Claas arbejder på en række nye produkter og senest har Danish Agro købt aktier hos baltiske maskinselskaber.

Danish Agros maskinforretning, der i Danmark ved årsskiftet overtog importen af Claas, skal nu stå sin prøve. Samtidig udvikles der målrettet på at få nye services klar.

»Vi arbejder på løsninger til både finansiel og operationel leasing på koncernniveau. Og så skal vi have et redskabsprogram, der skal være harmoniseret på tværs af vores kernemarkeder, ligesom vi skal have en fælles løsning for brugte maskiner,« fortæller Christian Junker, koncerndirektør hos Danish Agro.

Koncernen er en af Europas største maskinhandlere med en omsætning alene på maskiner i omegnen af tre mia. kroner.

Og det tal kan stige i fremtiden. For nylig købte Danish Agro sig nemlig ind i Baltikum ved at indgå en aftale med den finske koncern Kesko. Aftalen betyder, at Danish Agro overtager 45 procent af aktierne i de tre baltiske maskinselskaber AS Konekesko Eesti, SIA Konekesko Latvija og UAB Konekesko Lietuva.

Endvidere har Danish Agro mulighed for at købe de resterende 55 pct. inden udgangen af 2019, og Finland er også i spil med Danish Agro som importør.

I Finland og Estland forhandler Danish Agro i forvejen John Deere, og i Polen har man New Holland. I Tjekkiet står Agcos maskiner i vinduerne, og nu kan Danish Agro altså sælge Claas i foreløbig seks nordiske og baltiske lande..

Herhjemme er forventningen, at man fastholder omsætningen for Claas i forhold til 2016 på cirka 420 mio. kroner.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle