Danish Crown falder 15 procent i Tyskland

Ombygninger på det tidligere D&S-slagteri får slagtningerne til at falde i Tyskland, hvor konkurrenterne ellers kan notere fremgang.

Antallet af slagtninger på Danish Crowns slagteri i Esssen, Tyskland, faldt i 2012 med hele 14,8 procent.

Det viser tal fra den tyske organisation ISN, der har opgjort de ti største svineslagterier.

Danish Crown gik således fra 3,3 mio. slagtninger i 2011 til 2,81 mio. Dermed bliver det danske slagteri distanceret af de langt større koncerner i det tyske Tönnies og Westfleisch, der begge voksede med henholdsvis 4,5 og 3,2 procent.

»Nedgangen er vores eget valg. Den væsentligste årsag til nedgangen er, at vi efter købet af D&S Fleisch lukkede anlægget i Cappeln. Samtidig er vi ved at bygge anlægget i Essen om, så det lever op til vores veterinære krav,« oplyser pressechef i Danish Crown Jens Hansen.

»Vi skal op på det niveau af kvalitet, som vi er kendt for. Men det har kostet lidt på antallet af slagtninger i Essen, fordi vi i perioder har været nødt til at sænke produktionen for at komme igennem de her ting,« forklarer han.

Indtjening - ingen kommentarer

Da Danish Crown overtog D&S Fleisch i 2011, røg 3,5 mio. svin igennem virksomheden årligt, og slagteriet havde en markedsandel på 6 procent.

Kort efter besluttede andelsselskabet at lukke slagteriet i Cappeln, samt at bygge væsentligt om og til i Essen.

»Der har manglet kølekapacitet, hvilket har været en bremseklods i at komme op på det antal slagtninger, som anlægget er bygget til. Vi er ved at bygge kølerum, og de forventes at stå klar i 2014. På grund af de mange byggeprojekter har vi været nødt til at lukke for slagtninger om lørdagen for i stedet at give håndværkerne plads,« siger Jens Hansen.

Prisen for ombygningerne ønsker Danish Crown ikke at oplyse, ligesom der heller ikke kommenteres på, hvad faldet har betydet for indtjeningen.

»Det er klart, at produktiviteten har ikke været der, hvor vi gerne ville. Men omvendt er det ikke noget, der er kommet som et chok for os. Det har været planlagt,« forklarer pressechefen og tilføjer, at nogle byggetilladelser har trukket ud, men at det ikke vil betyde meget i det samlede billede.

Hvad målsætningen er for anlægget og antal slagtninger i Tyskland fremover, ønsker pressechefen ikke at kommentere på.

Samlede antal slagtninger i Tyskland faldt 2,3 pct. i 2012.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle