Danish Crown lover: 400.000 ekstra til hver producent i 2021

Danish Crown vil fremover måles på et nyt og helt afgørende nøgletal: Slagteriet har som mål at øge sit forspring til de europæiske konkurrenters noteringer med hele 60 øre over de næste fem år.

Danish Crowns forspring til konkurrenter i Spanien, Tyskland, Frankrig og Holland skal øges, og det så markant, at andelsselskabet skal kunne betale sine leverandører hele 60 øre pr. kilo over EU-gennemsnittet frem mod 2021. Det er vel at mærke 60 øre ekstra i forhold til, hvor man ligger i dag.

»Vi tror, at der er et gear mere i virksomheden, og det viser vores strategiplan også. Vi kan tjene mere, end vi har gjort,« mener bestyrelsesformand Erik Bredholt.

Den nye målsætning, der fremover bliver koncernens altafgørende nøgletal, lanceres nu som første skud i en ny strategi, der præsenteres i sin helhed næste onsdag.

Alle de forretningsmæssige tiltag linkes derfor op på dette ene nye, centrale nøgletal: At levere en notering mærkbart over konkurrenterne.

»Vi lægger hovedet på blokken ved at sige, at vi kan løfte afregningen med 60 øre over det årsresultat, vi snart er parate til at aflevere,« forklarer Erik Bredholt.

For en gennemsnitsproducent med 8.000 slagtesvin årligt på 84 kg i slagtevægt, er det en ekstraindtægt på rundt regnet 400.000 kr. årligt.

Ligger allerede over

Ifølge materialet, som Danish Crown har fremlagt om det nye EU-indeks, så har man i det netop afsluttede regnskabsår ligget over 20 øre over indekset målt pr. kilo.

Disse penge tæller ikke med i målet om 60 øre ekstra. Derimod er målet at løfte noteringen ekstra ud over det forspring, man har haft det sidste år.

»Det er ikke penge, der er klar i morgen eller i overmorgen. Det vil være penge, der lige så stille ruller ind frem mod 2021,« siger bestyrelsesformanden.

Ser man på tallene, har det ikke været givet eller gængs praksis, at Danish Crown ligger over konkurrenterne, hverken de tyske eller i det nye indeks.

»EU-indekset har i fem år i gennemsnit ligget en spids højere end Tyskland. Hensigten er ikke at fjerne målepunktet, men derimod at skabe et mere robust sammenligningsgrundlag hvor vi prøver at neutralisere virksningen af enkeltbegivenheder,« forklarer Erik Bredholt.

Faktaboks

Det nye EU-indeks

  • Bygger på noteringer i Tyskland, Spanien, Frankrig og Holland.
  • Landene vægter i forhold til svineproduktion i 2013. Tyskland 44, Spanien 28, Frankrig 17 og Holland 14 procent.
  • Indekset afspejler både ren råvarebetaling og efterbetaling.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle