Danish Crown vil slagte 10 mio. svin i udlandet

I de kommende år skal slagtningerne primært øges i udlandet. Med D & S Fleisch er Danish Crown langt i slagtestrategien for 2015.

Andelen af udenlandske grise øges i de kommende år i Danish Crown.

Danish Crown forventer nemlig at slagte fem mio. grise i Tyskland i 2015.

Med købet af D & S Fleisch tidligere på måneden har Danish Crown allerede sikret sig kapacitet til at slagte fire mio. svin ¿ og har allerede erklæret, at der skal yderligere vækst til på indkøbte slagteri i Oldenburg-regionen i Tyskland.

Samlet set forventer Danish Crown, at man vil slagte ti mio. svin i udlandet, når den nye strategiplan er fuldt implementeret i 2015.

"Vi skal være i større balance med større robusthed og være mindre konkjunkturfølsom," siger adm. direktør Kjeld Johannesen.

Indkøb af nye virksomheder

Danish Crown vil også vokse videre i Nordeuropa for at sikre sig, at man er blandt de store spillere på flere markeder.

"Vi vil have kritisk masse på flere markeder. I England er vi i dag klart nr. 2. Danmark er vi klart nr. 1. Så skal vi til at tænke os om. Nr. 2 i Polen. Måske Sverige. Ellers skal vi ud til Japan. Derudover kan vi ikke sige, at vi har kritisk masse. Vi vil skabe en bedre balance mellem råvarer og markedet. Vi vil også se på det nordiske marked, Tjekkiet og Slovakiet," siger Kjeld Johannesen.

Han forventer, at væksten skal ske via opkøb, da det bliver svært at få organisk vækst i de kommende år.

"Det ser man stort set kun i Polen i øjeblikket," siger han.

Samtidig ser Kjeld Johannesen et vækstpotentiale i Kina.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle