Danish Crown vil spare på Axelborg

Slagteriselskabet vil hente halvdelen af kontingentudgiften eller 30 mio. kr. på organisationernes fusion.

Danish Crown sætter sin lid til store besparelser ved fusionen af landbrugets organisationer.

Besparelserne er en del af handlingsplanen, som blev fremlagt i sidste uge, og formand Niels Mikkelsen mener, at der samlet bliver tale om 30 mio. kr. i mindre udgifter for slagteriselskabet:

"Vi forventer væsentlige besparelser ved dannelsen af den nye organisation, og vi har sat som målsætning, at Danish Crown sparer 50 procent af kontingentudgifterne. Det skal delvis ske gennem rationaliseringer og effektiviseringer, men det kan også omfatter områder, som vi bliver nødt til helt at undvære," siger Niels Mikkelsen.

Han oplyser, at Danish Crown betaler i størrelsesordenen 60 mio. kr. til organisationsarbejdet. Det omfatter foruden danske Slagterier Kødbranchens Fællesråd og Landbrugsraadet.

Kan ikke kommentere

I Danske Slagterier siger adm. direktør Christina Hvid, at der fortsat arbejdes med økonomien i den nye fusion og at hun derfor ikke kan kommentere DC-oplysningerne:

"Men der sker jo en effektivisering i kraft af, at der udføres en del dobbeltarbejde, ligesom der kan hentes synergieffekter og rationaliseringer, og det må være ud fra en vurdering af disse forhold, at Danish Crown budgetterer" siger Christina Hvid.

Eksempelvis havde Danske Slagterier sidste år en omsætning på 289 mio. kr. hvoraf de samlede kontingenter udgjorde 45 mio. kr. samt et ekstra kontingent på 14 mio. kr. til Danish-aktiviteter i Storbritannien. Tilskud fra eksempelvis Svineafgiftsfonden var på 132 mio. kr., mens andre indtægter blandt andet var tilskud fra Promilleafgiftsfonden og erhvervsfremmetilskud.

"Jeg har været vant til, at der fra slagteriernes side er fokus på kontingentet og hvad pengene går til, og sådan skal det også være. Virksomhederne skal have en nytteværdi af deres kontingent," siger Christina Hvid.

Formand for Mejeriforeningen Bent Juul Sørensen vil ikke som danish Crown sætte tal på besparelserne:

"Hver enkelt branche bestemmer jo selv hvilke serviceaktivieter, der skal foregå, og vi vil være kunde i butikken. men jeg forventer da kraftige besparelser som en følge af fusionen," siger Bent Juul Sørensen..

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle