Dansk landbrugs-app scorer amerikansk investor

En dansk investor fra Silicon Valley i USA har skudt penge i lagerstyringsappen GrainIT, ligesom han skal sidde med i bestyrelsen og gøre projektet til en global succes.

Et utal af kaffemøder, en lang række ture over Atlanten og endeligt en underskrift sort på hvidt.

Det var, hvad der skulle til, for at Ivan Baadsgaard, stifter af lagerstyringssystemet GrainIT, fik en dansk Silicon Valley-investor med om bord på projektet, der i efteråret vandt Yaras Innovationspris på LandbrugsMediernes årlige Vækstkonference.

»Vi har store internationale ambitioner, så det er jo ekstremt spændende at få én med fra Silicon Valley, som ser de samme perspektiver i projektet, som jeg selv gør. Det er jo en blåstempling uden lige«, siger Ivan Baadsgaard om den nye investors entré.

Den teknologiske navle

Investoren er Joachim Majholm, der tidligere har arbejdet i tv-branchen, og som lige nu er bosat i Silicon Valley i USA og investerer i mindre virksomheder og startups.

Han er tidligere investor i den danske IT-succes Zendesk, som nu har en værdi på mere end 22 mia. kr. på den amerikanske børs.

Og at Joachim Majholm har sine rødder plantet i Silicon Valley, der er hjemstavn for store IT-giganter som Google, Facebook og Microsoft, er et plus for Ivan Baadsgaard.

»Joachim Majholm sidder jo i verdens teknologiske solar plexus, og det giver mulighed for, at han kan skabe et netværk for os der, blive udfordret og få tingene op i en højere liga«, siger han.

»Vi skal gøre os lækre«

Beløbet, Joachim Majholm har skudt i GrainIT, holdes mellem parterne, men vigtigst af alt sikrer han sig også en plads i bestyrelsen, og dermed får virksomheden en prominent herre med om det runde bord.

»Vi arbejder med små penge endnu, men vi skal arbejde hen imod, at andre vil smide de helt store beløb efter os. Vi har en investeringsramme på 25 mio. kr. over de næste tre år, men vi skal da gerne være så lækre, at der er nogle, der står klar med 300 mio. kr.«, griner Ivan Baadsgaard og fortæller, at missionen lige nu er at få endnu flere penge ind på udviklingskontoen.

»Hvis jeg skal have indfriet mine ambitioner om, at GrainIT skal erobre verden, så kræver det nogle midler. Enten kan vi tjene pengene selv, men så gør vi det ikke i det tempo, vi gerne vil, og ellers kan vi finde nogle store spillere, der er villige til at hjælpe os med at få tingene til at rulle. Det er det arbejde, vi for alvor skal i gang med nu«, siger Ivan Baadsgaard.

Han anerkender da også, at manøvren ender med at koste ham en del af ejerskabet af GrainIT.

»Men jeg vil langt hellere være en del af noget stort end at sidde tilbage med noget småt«.

Faktaboks

GrainIT

  • GrainIT er en lagerstyringsapp, der gør det muligt at styre de enorme lagre af korn, planteværn og gødning, der er på de danske bedrifter. 
  • Systemet kan registrere ind- og udkøring af læs ved enkelte klik på telefonen.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle