Danske mælkeproducenter spiller hasard med andres penge

Varetager Danske Mælkeproducenters forening den danske mælkeproducents interesser ved at opfordre til udenlandsk overtagelse af Århusegnen?

Nej, det mener jeg ikke. På den lange bane er det selvfølgelig en fordel med flere aktører på banen, men situationen her og nu må være at få styr på økonomien, så de landmænd, der har penge i klemme, kan komme videre. Det kunne få en tsunamieffekt, hvis det ikke lykkes.

Det er at spille hasard med andres penge, hvis DMA og DSP bliver ved med at puste til ilden.

Angående udenlandske aktører på grovvaremarkedet, er det selvfølgelig en god ide. Det er, og har hele tiden været, en mulighed. Der er kun det ene problem: Der kan ikke tjenes penge på det danske grovvaremarked.

De danske andelsselskaber har jo i mange år sørget for, at overskuddet blev udloddet, eller også blev avancen sænket. De danske Andelsselskaber har kørt med et overskud på to til fire procent af omsætningen. Det gik finzt i de 10 år, hvor alt var stabilt. Det ville være helt utænkeligt i andre erhverv. Der har selvfølgelig ikke været nok fokus på risikoafdækning. Til gengæld har landmanden kunnet parkere hele sin risiko hos grovvarehandlen uden nogen form for forpligtelser eller risiko. Det har været, og er stadig, en stor fordel.

Opfordringen er fra et tidligere bestyrelsesmedlem inden for grovvaresektoren. Lad os nu stå sammen i andelssektoren og få løst problemet i Århus. På den lange bane håber alle, at der kan blive penge at tjene på det danske marked, så vi kan få flere aktører.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle