De laver værktøjet der sikrer god ensilage

Ribers Maskinimport producerer nu det mest omfattende program af blokudtagere til ensilage.

5,93 kubikmeter i en stor mundfuld!

Så meget kan den største Ri-Mach blokudtager klare. Og selvom kunderne til den slags maskiner er få, er der allerede solgt nogle stykker af kæmpen fra Ribers Maskinimport i Nordenskov ved Varde.

Modellen er bare en af 38 forskellige modeller, som firmaet nu selv fremstiller. Tidligere blev et mere begrænset program fremstillet i Irland.

»Men vi fandt ud af, at vi selv kunne gøre det bedre,« fortæller de to indehavere af Ribers Maskinimport, Jørn Riber og Jens Hjortdal, der købte den irske fabrik sidste år.

Alt fra fabrikken blev kørt til Danmark, konstruktionen blev forbedret, og det gjorde det håndværksmæssige arbejde også.

Overdimensioneret

Filosofien i produktionen er enkel: Produktet skal ikke være det billigste på markedet. Til gengæld må det meget gerne være det bedste.

»Vi overdimensionerer alt. Resultatet er, at vi ikke oplever nedbrud,« fortæller de to indehavere.

Blokskærerne er forsynet med meget skarpe tænder leveret fra en østrigsk fabrik. De saver ikke ned gennem ensilagen men presses igennem med hydraulisk tryk.

Halvdelen eksporteres

Foruden blokskærere producerer den lille virksomhed også en overfaldsgrab i den bredde, som kunden ønsker, samt ensilagespyd - ligeledes tilpasset kundens behov.

Halvdelen af produkterne eksporteres til især Sverige, hvor enhver kvægbonde med respekt for sig selv har en Volvo gummiged.

Blandt aftagerne er for eksempel Vadsbro Mjölk med 1.250 økologiske køer samlet på et sted.

Opfylder sjove ønsker

»Hver eneste landmand har jo sine egne ønsker. Dem er vi klar til at opfylde,« fortæller Jørn Riber, der startede virksomheden i 2000. I 2006 kom vennen Jens Hjortdal til som medejer.

Så da en producent af frilandsgrise henvendte sig med et ønske om at kombinere en strømaskine med en udfodringsmaskine, løste firmaet selvfølgelig opgaven.

Den færdige maskine blev en kombination af en Teagle halmknuser og en vogn med halmknuseren monteret, så den kan sænkes, når der skal udfodres ensilage.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle