Deltids-landmænd på jagt efter flere medlemmer

Danske Deltidslandmænd går efter de mellem 10. og 15.000 mindre landbrug, som ikke er organiserede.

Der er mellem 10. og 15.000 mulige nye medlemmer af Landbrug & Fødevarer spredt på små og mindre deltidslandbrug, dvs. landbrug som hverken får rådgivning eller er medlem af en af landbrugets organisationer. Dem vil Danske Deltidslandmænd i Landbrug & Fødevarer gerne have som medlemmer oven i de allerede 20.000 i sektionen.

"Vi har brug for at få engageret flere til at arbejde med at sikre det gode liv i landdistrikterne," siger Niels Pedersen Qvist, formand for Danske Deltidslandmænd, DD.

De delegerede fra DD holder årsmøde i morgen lørdag i Middelfart.

Også små regnskaber

Niels Pedersen Qvist fremhæver, at mange af de uorganiserede kunne gøre god brug af den rådgivning, der ydes fra de lokale rådgivningskontorer i landbruget. Samtidig opfordrer han kontorerne til at tilbyde ydelser, der henvender sig direkte til mindre landbrug.

"For landbrugsorganisationerne vil det også være en fordel at få nye ind. Der bør være plads til kunder med selv små regnskaber. Det er det mindste, man kan forlange af rådgivningen," siger Niels Pedersen Qvist.

Foreningen søsætter i den nærmeste fremtid en kampagne i månedsmagasinet Land&liv om de fordele, små landbrug og deltidslandbrug kan få ved at at benytte sig af den etablerede landbrugsrådgivning.

Bagatelgrænser skuffer

Forslagene om bagatelgrænser i udspillet til EUs landbrugsreform, CAP2013, bekymrer deltidslandmændene. Det drejer sig eksempelvis om mindste støtteudbetaling på 7.500 kr., krav om vekselafgrøder på selv bittesmå landbrug og minimum fem handyr for at få handyrpræmie.

"Nogle af kravene er voldsomt bureaukratiske, og bagatalgrænsen for handyr stemmer ikke overens med, at man har brug for dyrene til naturpleje. Hvis man virkelig mener naturplejen alvorligt, skal man ikke hive tæppet væk under de mange, mange små besætninger, som står for den," siger Niels Pedersen Qvist.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle