Der er kun koen til at betale gildet

Lars Iversen, Skamby

»Vi skal se fordomsfrit på, om den opbygning vi har i dag med de mange forskellige organisationer (Kødbranchens Fællesråd, Mejeriforeningen, Viking DK, RYK, Dansk Familiebrug, Dansk Landbrug) giver den optimale indflydelse, og om vi som kvægbrugere får nok for det vi betaler.«

Det siger Lars Iversen, som er kandidat til valget til Dansk Kvægs bestyrelse. Han mener, der i sidste ende kun er koen til at betale, og at kvægbruget er inde i en meget spændende tid med mange udfordringer.

Han nævner »Lov om Hold af Kvæg«, »Grøn Vækst«, »Udspil til Ny Skattereform« og den seneste tids økonomiske udvikling som nogle af de opgaver der skal tages fat på.

Sammenhæng

»Der skal være sammenhæng mellem det vi siger, og det vi gør. Der skal arbejdes for et samlet dansk kvægbrug, hvor der er plads til bedrifter af forskellig størrelse og produktionsform,« siger han.

»Dansk Kvæg skal være garant for, at hver enkelt betalt krone giver den optimale nytteværdi for den enkelte kvægbruger,« siger han.

Lars A. Iversen er 48 år, gift med Ulla og har tre børn på 10, 13 og 15 år.

170 årskøer

Han har siden 1984 drevet landbruget Stengård på Nordfyn med i dag 170 årskøer plus opdræt, producerer 4.000 stk. slagtesvin og driver 220 hektar. Markbruget indgår i et marksamarbejde med planteavler, hvor der i alt drives 600 hektar.

Lars Iversen er bestyrelsesmedlem i Dansk Kvæg siden 2005 samt bestyrelsesmedlem i Landboforeningen Centrovice siden 2006 og formand for Fynsk Kvæg siden 2000. Desuden bestyrelsesmedlem i kvægavlsforeningen Viking siden 1992 (Kvægavlsforeningen Fyn og Dansire) samt formand for RDM Danmark siden 2002.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle