Det logiske opkøb, vi næsten havde glemt

Der har egentlig aldrig været tvivl om, at Semler Agros vision var at samle hele John Deere-forhandlingen på én hånd. Men efterhånden som årene begyndte at gå, og den anden store John Deere-forhandler Herborg fortsatte med at levere nogle af branchens bedste resultater, var det gået lidt i glemmebogen.

Men i februar meddelte John Deere internt blandt de tre forhandlere – Semler, Herborg og Søllested – at fra september i år skulle forhandlingen af John Deeres landbrugsmaskiner kun være under Semlers styrepind.

Uden en forhandling få måneder fremme var Herborg klar til at snakke med Semler, som nu har købt lidt over halvdelen af aktierne, men lover at føre Herborg videre i sin egen gamle ånd.

Den store John Deere-forhandler bliver dog uden Søllested Maskinforretning, som også mistede sin forhandling i år, og som derfor fremover skal klare sig uden John Deere som sit traditionelle traktor-brand i butikken.

Fusionen sker med virkning fra 1. september, så derfor kan vi først aflæse begyndelsen på den nye John Deere-forhandler i næste års tal.

Sidste års tørke kan dog godt aflæses i branchens generelle udvikling i 2018. Både Semler og Herborg og en lang række andre aktører i den danske maskinbranchen havde et vigende salg. I et normalår kan vi forvente at ‘det nye Semler’ vil omsætte i milliardklassen. Danish Agros ekspansion på maskinmarkedet fortsatte ufortrødent i 2018 med nye produkter og opkøb i branchen, så man nu er en af Europas største maskinhandlere med en omsætning på 3,5 mia. kr. på den forretningsdel.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle