DLF hitter på top 10 over sportsgræs

Danmark er på banen i de fleste OL-kampe

Det kan godt være, der ikke er danske spillere på banen i alle OL-kampe, men Danmark er i den grad på banen ved OL i Storbritannien. Der er nemlig masser af dansk græsfrø i de sportsgræs-blandinger, der bliver sået ud. Den danske frøgigant DLF-Trifolium forsyner 80-90 procent af alle græsbaner i og omkring de olympiske spillesteder med græsfrø. Og det er ifølge kommunikationschef Stig Oddershede, DLF-Trifolium, ikke noget tilfælde.

»For at kvalificere sig til de største stadioner, må sorterne bevise deres brugsværdi, og otte ud af de ti bedste rajgræssorter på den prestigefyldte Bingley-liste, som er Biblen for sportsgræs, kommer fra vores forædling,« siger han.

Tilsvarende kommer de fem øverste sorter på top-10 over engrapgræssorter, fra DLF-Trifolium.

Sportsblandingerne indeholder blandt andet velkendte sorter som Bizet og Columbine.

Uafhængig test

Bingley-listen laves af et uafhængigt testcenter, STRI, der afprøver og evaluerer græsser til sports- og plænebrug. Der melder græsfrøfirmaerne deres sorter til afprøvning.

»Resultatet har stor indflydelse på, om den nye græssort kommer til OL, Premier League eller må nøjes med 3. division,« siger Stig Oddershede.

Vigtigt marked

Ifølge Søren Halbye, salgsdirektør i DLF-Trifolium, er sportsgræsmarkedet i Storbritannien et særdeles vigtigt marked.

»Det er traditionelt et stort marked, og vi er repræsenteret hos mange kunder og distributører,« siger han.

Sportsgræsser udgør alene en tredjedel af markedet i Storbritannien, hvor fodergræsser og hobby-segmentet også udgør en tredjedel hver.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle