DLF vokser på raps

DLF-Trifolium og Egeskov Gods indgår aftale om modtagelse af raps på Fyn.

Raps er et voksende forretningsområde for DLF-Trifolium. Selskabet er medejer af Scanola i Århus og leverer al den modtagne raps dertil.

Som led i ekspansionen har DLF-Trifolium netop indgået aftale med Egeskov Gods om, at godset modtager, renser og tørrer den raps, som selskabet modtager på Fyn. Hidtil har selskabet fragtet den fynske raps til Jylland, men med den nye aftale kan markedsandelen på Fyn øges yderligere, forudser avlschef Erling Kristoffersen, DLF-Trifolium.

»Egeskov Gods har i vinter opført fem nye siloer og har samtidig indrettet et topmoderne renseri og tørreri i forbindelse med siloerne. Godset har derudover autoriseret brovægt og analyseapparater. Egeskov er desuden centralt beliggende for meget af den raps, DLF-Trifolium opkøber,« siger avlschefen.

Stadig standardkontrakt

Selskabet forøgede i 2008 sine modtagefaciliteter i Randers, og ifølge rapstrader Jens Larsen er det ikke urealistisk, at DLF om kort tid modtager 10 procent af den danske raps.

»I forhold til landmændene bruger vi stadig standardkontrakten, som giver meget lave omkostninger til tørring og rensning og ikke indeholder uventede fradrag. Eksempelvis regner vi med en renhed på 98 procent, hvor andre firmaer har ændret til afregning efter 100 procent rent frø, hvilket ofte vil give et fradrag på et par procent,« siger Jens Larsen.

Han oplyser, at selskabet handler raps hele året rundt og til enhver tid har en pris, som der kan handles til. For tiden ligger rapsprisen på godt 200 kr. pr. hkg.

»Det er stadigvæk en god pris i forhold til korn, men alligevel er mange landmænd afventende lige nu, og der er handlet langt mindre end på samme tid sidste år. Alle lever jo i håbet om, at priserne skal gå opad igen, og det gælder såvel korn som raps.«

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle