DLG forventer at aftage halvdelen af årets høst

Et ustabilt vejr betyder travle høstdage, hvor DLG forventer at modtage op mod 160.000 ton afgrøder pr. dag.

For DLG kan årets høst bedst betegnes som stilhed før stormen.

»Vi er samlet set kun i mål med ca. 15 pct. (tirsdag eftermiddag, red.) af årets høst, men vi håber, at høsten for alvor kan begynde i denne uge, hvor vejret ser ud til at blive lidt bedre. Vi forventer klart, at der vil komme nogle meget hektiske dage i den kommende tid, for jo længere høsten udsættes, jo mere hektisk bliver det,« siger Mogens Frederiksen, vicekoncerndirektør for afgrøder i DLG og fortæller, at de derfor regner med at modtage op mod 160.000 ton afgrøder om dagen.

Bedre udbytte i år

»Der tegner sig et foreløbigt billede af en generel fornuftig høst i 2017, hvor udbytterne sandsynligvis vil ligge pænt over sidste år. Meldingen er, at der står mange fine marker derude med et højt udbyttepotentiale, men p.t. er vejret den største udfordring, og de store mængder nedbør gør efterhånden skade på kvaliteten i de modne afgrøder,« siger han og fortæller, at 90 pct. af vinterbyggen er i hus, men at kvaliteten har været svingende.

Over 10 pct. af rapsen er også kommet i mål og forventes at rykke en del nu.

»Rapsen er betydeligt bedre end sidste år, men det kunne næsten heller ikke have været værre end sidste år,« siger han og fortæller, at også bl.a. maltbygpriserne ser ud til at have rettet sig efter at have været pressede i et stykke tid. De er lige nu på det højeste niveau i lang tid.

Faktaboks

Fakta: Høsten 2017

  • Ifølge DLG har der kun været få lokale udsving i høsten i DLGs afdelinger på Fyn, Sydjylland og Østjylland, hvor de er en smule længere end resten af landet. Dog indtil videre kun få procentudsving. 

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle