DLG-selskab vokser inden for energi og byggemarkeder

Datterselskabet Team AG bidrager stærkt til vækst.

DLG’s investeringer i Tyskland handler langt alene om landbrug og grovvarer. Et kraftigt bidrag til selskabets vækst i omsætningen på 20 mia. kr. siden 2010 kommer fra det nordtyske selskab, Team AG, der opererer inden for energi og byggeri.

Team AG og DLG har samarbejdet siden 2005, bl.a. om ejerskab af HaGe, men i 2013 erhvervede DLG aktiemajoriteten i Team AG, som nu ligger direkte under det danske selskab.

Team AG har hovedkontor i Sønder Brarup og driver 150 tankstationer, 35 byggemarkeder og 39 salgskontorer inden for bl.a. fyringsolie, diesel og naturgas i det nordtyske område. Målet er at ekspandere yderligere mod syd og øst.

I perioden fra 2009 til 2012 fordoblede Team AG sin omsætning fra 5,7 til næsten 12 mia. kr., og indtjeningen blev fordoblet i perioden.

»Ud over indtjeningen fra Team AG er der for både for DLG og Team AG betydelige synergier at vinde ved at pulje vores indkøb af energi og dermed give landmændene endnu bedre priser på produkterne,« siger DLG’s koncernchef, Kristian Hundebøll.

 

Måske til Danmark

Fokus for Team AG ligger indtil videre på det tyske marked, men koncernchefen vil ikke afvise, at selskabet i fremtiden vil etablere sig i Danmark med byggemarkeder samt salgssteder for energi.

»I de første par år skal man ikke vente at se Team AG i Danmark, bl.a. fordi DLG på det område allerede har et udmærket samarbejde med Shell,« siger Kristian Hundebøll.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle