Driftslederen: Jeg vil holde mere ferie, når jeg bliver selvstændig

Når jeg en dag bliver selvstændig, vil jeg skrue det sådan sammen, at jeg kan holde ferie i tre uger om året. Jeg tror, det er godt at komme væk og slippe ansvaret«, siger Kent Porup, der er driftsleder hos Holger Hedelund Poulsen, der har en jerseybesætning med marker på Danmarks højeste punkt ved Ejer Bavnehøj.

Egentlig er det lidt paradoksalt, at Kent Porup mener, at han vil holde mere ferie, hvis og når han en gang får sin egen gård med køer. Som driftsleder er han ansat med fem ugers ferie om året. Ferie, som han sjældent får holdt. Ofte bliver det kun til 14 dage.

»Det sidste halve år har vi manglet en mand, og så er det svært at insistere på at holde ferie. Men jeg skal da også være ærlig at indrømme, at jeg under normale omstændigheder har svært ved at holde fri«, siger den 33-årige driftsleder, der er gift og bor på en gård i nærheden:

»Min kone vil gerne, at jeg holder mere ferie, men jeg har svært ved at holde ferie. Vi skal i hvert fald væk derhjemme fra, hvis det skal lykkes. Jeg synes egentlig heller ikke, at jeg har behov for mere end 14 dages ferie, men når jeg selv en dag står med hele ansvaret, er det helt sikkert sundt at give slip en gang imellem«.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle