Dropper DanBred og vælger Genesus

Det bliver grise fra canadiske Genesus, der skal spille hovedrollen, når den store genopbygning af danskejede Scandinavian Farms Pig Industries starter i Kina.

I har haft svin fra DanBred, siden I startede i Kina i 2013. Hvor skifter I nu til Genesus?

»Det er en vigtig beslutning, når man vælger, hvilke gener en besætning skal bygges på. Derfor har vi undersøgt markedet og de forskellige leverandører meget grundigt. Samlet set synes vi, at vi får den bedste løsning med Genesus, både når vi ser på selve aftalen og vilkårene, og når det handler om de grise, vi får fra Genesus«.

Var I ikke tilfredse med DanBreds svin? »Jo. Svinene fra DanBred har verdens bedste gener, og det gik rigtig fint med dem. Vi havde både en avlsbesætning med 1.600 DanBred-søer, som vi ejede sammen med DanBred, og en produktionsbesætning med 14.000 søer og produktion af 350.000 slagtesvin årligt. Men vi har lært, at svineproduktion i Kina ikke er det samme som i Danmark. Vi kan ikke forvente, at vores medarbejdere herude passer svinene, som vi er vant til i Danmark. Derfor skifter vi nu til nogle svin, der ikke behøver nær den samme grundige pasning for at give gode resultater«.

Hvad er det, grisene fra Genesus kan?

»Med søerne fra Genesus får vi omkring 16,5 smågrise pr. kuld sammenlignet med DanBreds 17-18 smågrise. Til gengæld er Genesus-grisenes fødselsvægt noget højere og grisene stærkere. Under kinesiske forhold mener vi, at det er en fordel med færre, men til gengæld stærke smågrise, som har lettere ved at nå hele vejen frem til slagtning. Som en anden vigtig faktor er foder 60 procent dyrere i Kina end i Danmark. Derfor er det vigtigt, at grisene er stærke helt fra fødslen, så de udnytter foderet bedre og når slagtevægten hurtigere«.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle