Dyrskuets smittende glæde

Det var via De Kongelige Stalde, at Jørgen Konge blev involveret i shows på dyrskuerne, og siden Roskilde Dyrskue introducerede det store hesteshow i 1977, har han været deltager, organisator eller speaker til dyrskueshows i hele landet

I.C. Christensen, daværende chefredaktør på Hippologisk Tidsskrift, henvendte sig i De Kongelige Stalde for at finde en kusk til at køre et firespand med frederiksborghingste til et show i Roskilde i 1977. Jeg meldte mig til opgaven og fik hjælp af en rigtig god kollega, som også havde lært mig at køre firespand. Det endte med at blive et fantastisk spand hingste, som blev brugt til flere shows.

? Hvordan blev showet modtaget i Roskilde i 1977?

Publikum stod i kø for at komme ind på dyrskuepladsen og se hesteshowet. Det havde man vist ikke tidligere oplevet til dyrskuer, og idéen med hesteshows blev hurtig kopieret af andre dyrskuer.

? Hvorfor er hestene så vigtige for dyrskuerne

Hestene har stor tiltrækningskraft og publikumstække. Det synes jeg, hele landbruget skulle være bedre til at udnytte. At skabe noget underholdende som base for information og bedre forståelse er min kongstanke og den væsentlige årsag til, at jeg forsøger både at inddrage andre dyr og maskiner i f.eks. landsskueshowet.

? Hvilken rolle synes du dyrskuerne spiller for hestefolket

Jeg synes jo, det er ekstremt vigtigt, at hobby-hestefolket finder en hest som de rent faktisk får glæde af, og der spiller dyrskuerne en vigtig rolle. Der er et stort udvalg af forskellige racer, og mange hestefolk er samlet. Gennem shows og clinics kan man altså uddanne eller i hvert tilfælde påvirke, så der bliver tænkt lidt mere over valget af den perfekte hest, som jo ikke nødvendigvis er en stor varmblodig gangmaskine, som er håbløs at administrere for almindelige ryttere.

? Hvorfor laver du stadig dyrskueshows

Det er fedt at lave et show, som giver publikum en oplevelse, de måske ikke havde regnet med at få. Det fedeste er dog at opleve den glæde, som deltagerne ofte giver udtryk for, når de er med i et show – det er en smittende glæde, som de også har i samværet med hestene. Det er den glæde, som gør dyrskuerne til en speciel oplevelse hver gang.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle