Egenproduktion bidrager pænt på bundlinjen

Horsens Maskiner forhandler Case IH, Väderstad m.v., men sneglevogne og specialbyggede ATVer fra eget værksted er et godt supplement.

»Vi baserer vores forretning på gensidig tillid. For nylig kom en kunde og spurgte efter en minigraver. Dem handler vi sådan set ikke med, men via vores forbindelser fandt vi en minigraver til ham til den rigtige pris, og skal også nok lave service på den. Det er, hvad jeg mener med gensidig tillid - og ordentlighed.«

Sådan forklarer adm. direktør Søren Næsborg lidt af den filosofi, som han driver Horsens Maskiner A/S efter. Han har det mål at løse landmænds problemer, om det så er med en ting fra brugtlageret eller ny maskine betyder mindre.

Dialog med kunden

Søren Næsborg er landbrugstekniker og landmand med økologisk planteavl på cirka 340 hektar, som er forpagtet. Den baggrund giver ham et andet forhold til kunderne end salget alene, mener han.

»Hvis en landmand med 400 hektar vil købe en seks meter såmaskine, spørger vi ham, om han nu også har behov for så stor en maskine - og traktor til at trække den. Vi går ind for dialog om tingene,« siger han.

»Derfor sælger vi også flest såmaskiner på fire meter,« tilføjer salgschef Niels Andersen.

Sneglevogne fra eget værksted

Horsens Maskiner forhandler Case IH, som udgør cirka 25 procent af omsætningen, samt Väderstad og en række andre maskinmærker. Men der er ikke tale om en typisk maskinhandel.

Virksomheden har import og eneforhandling af flere mærker, eksempelvis den argentinske såmaskine Juri og Farma skovvogne fra Estland. Og flere maskiner produceres, bl.a. HM sneglevognen på op til 35 ton, som der kører mange af herhjemme og i udlandet.

Den mangeårige partner, Rådved Maskinfabrik, laver delene til sneglevognene, og Horsens Maskiner samler dem.

»Desuden ombygger vi Honda ATVer til afskærmet sprøjtning i juletræer. De er populære - i det hele taget har vi godt tag i skovfolket med salg af skovvogne, spil, brændekløvere m.v.«

Egenproduktionen bidrager med aktivitet i de stille perioder på værkstedet. Og samtidig er det en god forretning at bygge de nævnte maskiner.

Hjerte i Afrika

Horsens Maskiner eksporterer maskiner til bl.a. Østeuropa, men for Søren Næsborg brænder hjertet især for Afrika.

Over en årrække har han sendt masser af nye og brugte traktorer og maskiner til flere lande i Afrika. Og ofte er han selv rejst med til slutdestinationen.

Søren Næsborg er desuden hovedaktionær i et selskab, der driver 1.600 hektar i Uganda, heraf 500 med ris, majs og soja.

»Farmen var ramt af dårligt management, men i 2013 og -14 er der rettet op, og i 2015 tjener vi penge dernede,« siger han.

Faktaboks

Horsens Maskiner A/S

  • Ejes af Søren Næsborg
  • Nord for Horsens 
  • Maskinhandler og - producent til land- og skovbrug

3 Styrker

  1. Fleksibilitet: Søger løsninger på kundens præmisser. Kendskab til så godt som alle maskintyper
  2. Samspil: Har selv landmandserfaring. Vægt på at dække den enkelte landmands behov
  3. Netværk: Kan trække på samarbejdspartnere i ind- og udland angående salg og køb af maskiner

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle