Ejendomspriser står stille

Ejendomspriserne har siden fjerde kvartal 2011 ligget på godt 160.000 kr. pr. hektar.

Ejendomspriserne ser ud til at have stabiliseret sig. For femte kvartal i træk ligger priserne for landbrugsejendomme solgt i fri handel på 163.000-164.000 kr. pr. hektar. Det er første gang, siden priserne toppede i tredje kvartal 2008, at priserne har ligget så stabilt i så lang en periode.

Prisniveauet ligger i dag godt 40 procent under niveauet, da det var på sit højeste.

Selv om det tyder på, at bunden er nået for ejendomspriserne, er der til gengæld ikke noget der tyder på, at priserne igen er på vej op.

Ejendomspriserne, der før finanskrisen lå et godt stykke over den offentlige vurdering, ligger i dag ca. 12 procent under vurderingen.

Antallet af solgte ejendomme, der næsten blev halveret lige efter finanskrisen, har i flere år ligget på 600-800 i kvartalet, men i de sidste to kvartaler har det knebet med at holde niveauet.

Familiehandler

For familiehandler tegner billedet sig lidt anderledes.

Her er priserne i fjerde kvartal steget til over 180.000 kr. pr. hektar efter at have ligget på ca. 140.000 kr. pr. hektar i flere år. Antallet af familiehandler er væsentligt lavere end salget i fri handel, og derfor er tallene tilsvarende mere usikre.

I familiehandler ligger ejendomspriserne nu 15 procent under ejendomsværdien.

Antallet af familiehandler har det sidste års tid været for nedadgående.

Priserne for landbrugsejendomme under et ligger nu ifølge Danmarks Statistik 14 procent under niveauet i 2006. Det svarer nogenlunde til udviklingen for priserne på enfamiliehuse i samme periode.

Går man lidt længere tilbage, kan man se, at de nuværende ejendomspriser trods alt stadig er dobbelt så høje som for 15 år siden.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle