Ekstern investor kan få væksten i vejret

Hoegilds hurtige vækst skal sættes i system, og derfor er Johnny Høgild nu på udkig efter en pengestærk investor.

Det har været en imponerende rejse for maskinproducenten Johnny Høgild, der flere gange har måttet se landmændenes efterspørgsel overhale kapaciteten i de store haller i Sørvad.

Og som i langt de fleste nystartede virksomheder kom det første overskud først efter et par år. Derfor kigger Johnny Høgild nu efter en investor, som kan være med til at føre selskabet op i en højere liga.

»Der er ingen tvivl om, at vi skal være meget større og har potentialet til det, men det er altså kapitaltungt. Vi startede op uden bank og derfor uden penge i ryggen. Vi er ikke pressede økonomisk, men det er tungen fuldstændig lige i munden. Ellers skal vi skrue ned for væksten eller have en investor ind,« siger Johnny Høgild og understreger, at selskabet uden problemer kan fortsætte uden en ekstern investor.

Fordoblet eksporten

En potentiel investor skal bl.a. være med til at sætte rammerne for en ny permanent produktion i egne haller, hvor den kan gøres mere effektiv. Og så skal der ansættes en eksportchef, for Hoegild sælger lige nu sporadisk maskiner og dele til både Norden, Tyskland og Litauen.

»Eksporten er fordoblet hvert år, men vi kører det lige nu bare ad hoc. For at det rigtigt kan tage fart, skal vi dyrke det,« siger Johnny Høgild, der også fortæller, at en investor skal hjælpe med at holde ordrebogen fyldt på sigt.

»Vi bruger ikke mange penge på markedsføring, ud over at vi lavede en masse rabalder med bannerreklamer til VM i håndbold og et håndboldarrangement, lige da vi startede. Efter to måneder kendte alle i branchen os. Siden da har vi trappet ned, og det vil vi gerne lave om på.«

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle