En god medieuge for L&F og den nye forkarl

Niels Jørgen Pedersen har haft en glansfuld uge: Han blev 'ugens vinder i erhvervslivet' - og hjemme i Thy vandt han præmie for skuets bedste yngre jerseyko.

Landbrug & Fødevarers nye formand, Niels Jørgen Pedersen, har kunnet lune sig ved en hel perlerække af positive medieomtaler i ugen efter kampvalget i Herning.

Det har været Niels Jørgen Pedersen her og dér og alle vegne, og dagblade fra nord til syd har begået positive portrætter af den nye 'landbrugsboss', som flere har fundet anledning til at karakterisere som både 'gemytlig', 'blød', og 'dialogsøgende'.

De venlige omtaler glæder Niels Jørgen Pedersen på både egne og organisationens vegne - også selvom han ikke helt genkender sig selv i den milde profil.

Fundamental fornyelse

Niels Jørgen Pedersen har dog især hæftet sig ved, at de store dagblade i deres omtaler demonstrerer, at de er bekendt med den fornyelse, som Landbrug & Fødevarer har indledt med 'Den nye Fortælling'.

I dagbladet Politiken har erhvervspolitisk kommentator Niels Lunde således udnævnt Niels Jørgen Pedersen til 'ugens vinder' i erhvervslivet.

"Hvorfor er Niels Jørgen Pedersen ugens vinder? Fordi Landbrug & Fødevarer er en af landets mest magtfulde lobbyorganisationer, formentlig kun overgået af DA og KL, men foran DI, Finansrådet, Dansk Erhverv, Danske Regioner og de utallige andre erhvervsorganisationer," siger Niels Lunde bl.a.

Han noterer samtidig, at Niels Jørgen Pedersen endnu er ukendt i offentligheden, - men at han som formand har et godt afsæt i den fornyelsesproces, som landbruget har indledt.

"Man må lade landbruget, at de har kastet sig ud i en fundamental fornyelse, ganske modsat bankerne i Finansrådet. En kæmpestor udfordring, men også en glimrende platform for en ny formand," siger Niels Lunde.

hac

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle