Enhedslisten vil omstille landbruget

Landbruget skal gøre Danmark selvforsynende fremfor kun at producere foder til svin, mener Enhedslisten.

Hvis Enhedslisten skal stemme for finansloven, skal regeringen nedsætte en bæredygtighedskommission, som skal foreslå, hvordan Danmark kan omstille økonomi og ressourceforbrug, skriver Information. Et af de områder, som ifølge Enhedslistens gruppeformand Per Clausen trænger til omstilling er landbrugs- og fødevareproduktionen. Ikke at det handler om, at landbruget skal nedlægges men om at fremtidssikre »en stor og vigtig produktion i Danmark«.

»Fødevareproduktionen skal også være en vigtig del af produktionen fremover, fordi den sikrer arbejdspladser, også i udkanten af Danmark. Men det er simpelthen ikke holdbart at have et landbrug, der er baseret på en ekstrem udnyttelse af import af foder fra tredjeverdenslande, og hvor man har beslaglagt næsten al landbrugsjord i Danmark til at producere foder til svin,« siger Per Clausen.

Færre ressourcer

Gruppeformanden mener, at landbruget skal have en mere selvforsynende karakter, og han tror, at det i de kommende år vil blive nødvendigt selv at producere en langt større del af de ting, Danmark skal bruge.

» »Vi skal omlægge den danske produktion og livet i Danmark, så vi reducerer ressourceforbrug og forurening, men samtidig sikrer, at de økonomisk dårligt stillede danskere ikke får det værre,« siger Per Clausen, der mener, Danmarks ressourceforbrug skal ned på en fjerdedel af niveaueti dag.Ifølge Per Clausen vil det koste 15 millioner kroner at nedsætte en bæredygtighedskommission.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle