Enkel anordning kan sikre mod tyveri

En simpel men snild indsats kan sikre mod tyveri af diesel fra din traktor.

Tyveri af diesel er et vedvarende problem - især i entreprenør- og lastbilbranchen. Men også i landbruget står man i mindre grad for skud.

Og der skal ikke meget til at for dreje et ulåst tankdæksel af, stikke en slange ned og så pumpe diesel fra traktoren over i beholderen på en varevogn.

Men en ny og forholdsvis simpel tanksikring kan gøre det lidt sværere for tyvene at få adgang til tanken på din maskine.

»Vi monterer ganske enkelt en speciel indsats på maskinen, der under monteringen undersænkes ned i tankstudsen, hvor man med tre låsepinde sikrer sig, at indsatsen, hvor dækslet skrues på, ikke bare kan hives op af tanken igen,« fortæller Gorm Hansen, indehaver af GH Truck Training og forhandler af tanksikringen ved navn DG-tanksikring.

Perforeret stålplade

Sikringen består i, at den del, der sænkes ned i tankstudsen, har en perforeret plade i bunden. Det betyder, at dieselolien kan løbe igennem pladen, men at hullerne er så små, at man ikke umiddelbart kan få en slange ned gennem pladen.

»På den måde undgår vi den type dieseltyverier, hvor man propper en slange ned i maskinens tank,« fremhæver Gorm Hansen.

Selve tankdækslet er også monteret med en lås for at gøre det sværere for tyvene, og sikringen fås til en bred type af maskiner inden for landbruget.

Faktaboks

DG tanksikring

  • Består af et ståldæksel, som kan låses, plus en holder/studs der sænkes ned i dieseltankens studs, hvor dækslet skrues fast på. Holderen har en sikring, så man ikke kan stikke en slange ned i tanken. 
  • Se mere på www.trucktraining.dk

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle