Enstemmigt valgt som formand for fællesbestyrelsen

Der var ikke andre end Niels Jørgen Pedersen på tale som formand for L&F¿s fællesbestyrelse.

Niels Jørgen Pedersen blev enstemmigt valgt som formand for Landbrug & Fødevarers fællesbestyrelse tirsdag eftermiddag. Det bekræfter Niels Dengsø Jensen, der har været fungerende formand for fællesbestyrelsen i Landbrug & Fødevarer, mens Michael Brockenhuus-Schack har været sygemeldt, men som nu igen er viceformand.

»Med de to kandidater, der stillede op til primærbestyrelsen, kom der slet ikke andre på tale som formand for fællesbestyrelsen,« siger Niels Dengsø Jensen.

Den rigtige person

Valget gælder indtil december, når bestyrelsen igen konstituerer sig, efter at primærsiden i organisationen har haft ordinært delegeretmøde.

»Vi konstituerer os hvert år,« understreger han.

Niels Dengsø Jensen mener, at valget af Niels Jørgen Pedersen var rigtigt, men det er ikke en naturlov, at det skal være en fra primærbestyrelsen.

I forbindelse med dannelsen af Landbrug & Fødevarer blev det understreget, at vælger man formand fra den ene side, vælger man næstformand fra den anden.

»Deri ligger, at det også kunne have været en formand fra virksomhedssiden, men når det er sagt, tror jeg, at det er godt at vælge formand fra primærsiden, når man har den rigtige person,« siger han.

To indfaldsvinkler

Niels Dengsø Jensen peger på, at virksomheder og primærproducenter har to forskellige indfaldsvinkler. Virksomheder er typisk interesserede i meget specifikke problemstillinger for virksomheder, mens primærsiden skal arbejde for de generelle konkurrencevilkår.

»Og så er det vigtigt for dem med god og tydelig baglandskommunikation,« siger han.

thalbitzer@landbrugsavisen.dk

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle