Erfarne pløjere skal hente VM-pokaler i Sverige

De to vindere af DM 2010, Søren Korsgaard og Hardy Andersen, stiller op for de danske farver ved VM i pløjning i Sverige.

"Vi har fire dage til træning før verdensmesterskaberne i pløjning. Det får jeg hårdt brug for," siger Søren Korsgaard, 35 år, Mejrup ved Holstebro.

Han blev danmarksmester 2010 i kategorien vendeplove og blev dermed udpeget som dansk deltager i verdensmesterskaberne i år.

Verdensmesterskaberne for pløjning, WPC 2011 (World Ploughing Competition), finder i år sted 13.-14. maj i Sverige.

"For mit vedkommende er maj måned en uheldig årstid, da jeg ikke har mulighed for at træne så meget om foråret," siger Søren Korsgaard, som er den ene af de to danske deltagere på WPC 2011.

"Jeg håber på at blive blandt de 10 bedste," siger han.

Hardy Andersen, 58 år og fra Vind ved Holstebro, bliver dansk deltager i kategorien standardplove. Han kvalificerede sig ved at vinde DM 2010 i hård konkurrence med Niels Balle. Også Søren Korsgaard fik hård konkurrence ved DM 2010, idet Søren Svenningsen kom tæt på med en andenplads.

Erfarne konkurrencepløjere

De to danske WPC 2011-deltagere er erfarne konkurrencepløjere. Søren Korsgaard skal nu deltage på sit femte verdensmesterskab, mens det bliver ottende gang, Hardy Andersen skal deltage.

Søren Korsgaard pløjer med en to-furet Kverneland vendeplov, der også er ombygget.

Hardy Andersen har en usædvanlig karriere som konkurrencepløjer. Som de fleste startede han som ung. Derefter gik der en næsten 20 år lang pause, før han igen blev konkurrencepløjer, og det blev hurtigt på topplan. Han blev kendt for sin femfurede Skjold-plov, der var et usædvanligt syn. De seneste år har Hardy Andersen stillet op med en to-furet Fiskars-plov, der er stærkt modificeret.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle