Erhvervsuddannelserne sjofles af vejledere

har netop offentliggjort en kedelig statistisk der viser, at erhvervsuddannelserne i Danmark sjofles. Langt de fleste lærere og vejledere anbefaler unge at tage en gymnasial eller videregående uddannelse i stedet for at tage en erhvervsuddannelse. Tallene er bevis på en kedelig trend, specielt fordi det primære erhverv, og særligt fødevareproduktionen, er vigtig for Danmarks fremtid.

GLS-A ser gerne, at der kommer flere studerende på erhvervsuddannelserne, idet arbejdsgiverne også i fremtiden skal bruge kvalificeret arbejdskraft, og vore medlemmer tager gerne elever i forbindelse med deres uddannelser.

Den tilsyneladende ringeagtelse af erhvervsuddannelserne i Danmark kan i fremtiden vise sig at give udfordringer, da de berørte industrier i langt større grad end nu vil blive tvunget til at importere arbejdskraft eller udflage produktionen. Blot 14 pct. af danskerne vil anbefale en erhvervsuddannelse til en ung, der netop har afsluttet grundskolen, mens EU-gennemsnittet ligger på 33 pct.

GLS-A efterspørger derfor en bredere indsats, der skal forbedre erhvervsuddannelsernes ry blandt lærere, vejledere og de unge. Erhvervsuddannelserne fører ofte til både spændende og alsidige mellemlederjob med stor variation i arbejdsopgaverne både dagligt og set over årene. I de tilfælde, hvor der er decideret sæsonarbejde, vil man ofte se den erhvervsuddannede som leder for de sæsonansatte, som kan være af både dansk og udenlandsk herkomst.

Erhvervsuddannelserne giver genvej til et væld af karrieremuligheder, både teoretiske og praktiske.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle