Et af de største silobyggerier snart klar

Hornsyld Købmandsgaard A/S udvider lige nu lagerkapaciteten i Gødstrup med 40.000 ton i form af tre nye siloer og to forsiloer

Det er ét af de helt store silobyggerier, der lige nu finder sted i Gødstrup, Her er Hornsyld Købmandsgaard nemlig godt i gang med at få opført, hvad der bliver et af de største silobyggerier nogen sinde herhjemme – i hvert fald målt på diameteren af de tre største af i alt fem siloer, som projektet omfatter.

Projektet skal udvide Hornsyld Købmandsgaards kapacitet på foderfabrikken i Gødstrup med 40.000 ton, og det samlede anlæg har en modtagekapacitet på 250 ton korn i timen og en tørrekapacitet på 110 ton i timen.

Efter planen skal de nye siloer stå klar til fuld drift, når høsten 2019 sætter ind. Lars Christensen lægger ikke skjul på, at det er noget, man ser frem til hos Hornsyld Købmandsgaard:

»Anlægget bliver fuldautomatisk og sparer os for fragt af kornet«.

Kombinationen af mange års dansk erfaring og international kapital og produktion har gjort, at Sukup Europe i dag står stærkt på projektmarkedet for landbrug og industri. Alene sidste år leverede virksomheden større løsninger for virksomheder, som ud over Hornsyld Købmandsgaard omfatter Overgaard, Brdr. Ewers og Danish Agro.

Og det er netop den type storskala-løsninger, man sideløbende med landbrugsløsningerne vil fokusere på i de kommende år, siger direktør Jens Erik Iversen.

Faktaboks

Silobyggeri i Gødstrup

  • Hornsyld Købmandsgaard A/S udvider lige nu lagerkapaciteten i Gødstrup med 40.000 ton i form af tre nye siloer og to forsiloer. Det enorme projekt udføres primært af Sukup Europe, som er verdens største familieejede landbrugsvirksomhed.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle