Et alsidigt redskab, der laver et pænt arbejde

Første Master-landmand i Danmark ser flere fordele ved stribesåning af majs.

Frank Berndt fra Berndt Agro valgte Master-systemet ud fra sine erfaringer med pløjefri dyrkning. Masterens alsidighed og kendskabet til Köckerling, blandt andet en Vector-harve, der indtil videre har harvet 7.000 hektar og sået vinterraps i 1.500 af dem.

»Landmanden sparer en pløjning og en opharvning inden såning med det her system. Er der pløjet, spares opharvningen,« siger Frank Berndt, der sætter prisen til 700 kroner pr. hektar plus frø og gødning på de lettere jorde og en hundredkroneseddel mere på de sværere jorde. Kapaciteten på regulære arealer med lettere jord er ca. 3,5 hektar i timen, lidt lavere på svær jord og i kuperet terræn.

Modvirker sandflugt

Hovedparten af majsen sås på de lette jorde, og her har han bemærket en vigtig ting: »Vi kan se, at overfladen efterlades med megen struktur i overfladen efter Masteren, og det modvirker risikoen for sandflugt.«

Han fremhæver desuden, at Master-systemet ikke er så vejrfølsomt, og at Boxeren og Masteren er ISOBUS-kompatible og betjenes via John Deere 2600-terminalen i John Deere 8530’eren med ca. 350 hk og tvillingmontering hele vejen rundt.

»Fordelen ved Boxeren, der sidder i traktorens lift og lægger op til seks ton over på dens bagaksel, er også, at der altid er samme vægt på harven, så der ingen forskelle bliver i dens pakkeevne i takt med, at en eventuel tank på harven tømmes,« slutter han.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle