Få 16.000 kr. i tilskud pr. ny elev

Nye praktikpladspræmier skal sikre flere praktikpladser til unge.

Landmænd, der indgår en uddannelsesaftale med elever efter 1. juni 2009, kan få et samlet tilskud på 16.000 kr. pr. elev.

Det er konsekvensen af en ny politisk aftale om en praktikpladspakke, der skal sikre flere praktikpladser til de unge.

"Det er rigtig godt. Det er blevet dyrere at have elever med den nye fællesuddannelse i landbruget, fordi man skal give fuld løn under skoleophold. Så det her er et godt plaster på såret," siger Carsten Jensen, erhvervspolitisk konsulent i Dansk Landbrug.

Praktikpladspræmie

Den nye praktikpladspakke skal medvirke til at skaffe flere praktikpladser til de unge på et tidspunkt, hvor den finansielle krise har reduceret udbuddet af praktikpladser med 22 procent i løbet af bare et enkelt år.

Aftalen betyder blandt andet, at der indføres en praktikpladspræmie. Ordningen indebærer, at den nuværende Arbejdsgivernes Elevrefusion (AER)-præmieringsordning omlægges, så der gives et samlet tilskud på i alt 16.000 kr. pr. elev for alle nye uddannelsesaftaler der indgås efter 1. juni 2009.

Konkret består præmieringen dels af en månedlig præmie på 2.000 kr. i prøveperiodens tre måneder, dels en bonus på 10.000 kr., når prøvetiden afsluttes med en fastansættelse.

Ordningen er foreløbig tidsbegrænset til og med 2010.

Den politiske aftale er indgået mellem regeringen, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstre.

hac

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle