Få majskernerne ned i fugtig jord

"Sådybden for majs er fire-fem centimeter, men det vigtigste med hensyn til såningen af majs er, at kernerne kommer i kontakt med fugtig jord."

Det pointerer landskonsulent Martin Mikkelsen, Landscentret Planteproduktion, og han anbefaler, at man øger sådybden til måske seks-syv centimeter, hvis det er den dybde, hvor majskernerne kan få den nødvendige fugtighed fra jorden.

"Det var jo også tørt i maj sidste år, og da oplevede vi en del marker, hvor majsen var sået for øverligt i en alt for tør jord, og resultatet var marker, hvor majsen kom utroligt forskelligt. Det skal vi helst ikke opleve igen," siger landskonsulenten.

"Det er traktorførerens ansvar, at majsen bliver sået i den rigtige dybde. Det kan jo nemlig svinge meget fra den ene mark til den anden, afhængig af, hvor meget landmanden har kørt rundt med harven før såningen. Så føreren må ned og mærke efter."

Når majsen er sået, kommer næste opgave hurtigt efter, nemlig ukrudtsbekæmpelse når første hold ukrudt står med to løvblade.

Callisto er navnet på det nye ukrudtsmiddel, der ventes at blive standardmidler i majs. Men ifølge Martin Mikkelsen kan andre midler også være aktuelle.

"En blanding af Harmony SX og Starane 180S kan være en effektiv løsning i første sprøjtning, og den koster kun det halve af Callisto. Men blandingen kræver, at man ikke har problemer med ærenpris eller storkenæb," siger Martin Mikkelsen.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle