Fælles gæld er en klods om benet for 70 Mors-landmænd

Det skulle have været så godt - men blev noget skidt. 70 Mors-landmænd er bundet sammen i trængt biogasselskab. Det kan bremse landmænds vej ud af statsbank.

En gordisk knude, bundet af 70 Mors-landmænd og et hårdt trængt biogasselskab.

Læg dertil kort tid til at løse knuderne op og fordele det nærmest uundgåelige tab blandt de 70.

Sådan lyder opgaven for Finansiel Stabilitet, der lige nu forhandler med Morsø BioEnergi og andre kreditorer om en løsning på knuden.

Udfordringen er, at de 70 landmænd hæfter solidarisk for de million-tab, der ligger i selskabet. Og tidspresset kommer af, at redningsbanken LFB ikke kan overtage de op mod 25 landmænd i Finansiel Stabilitet, der har investeret i biogasselskabet, før deres regning er gjort op.

»Der arbejdes hårdt i disse dage på at finde en løsning. Der er ingen anden option. Men det er voldsomt svært, og det er en økonomi, der trækker lange tråde mellem alle landmænd på Mors, fordi de hæfter solidarisk,« forklarer koncerndirektør i Finansiel Stabilitet Lars Jensen.

»Derfor skal vi finde en model, som alle kan acceptere.«

Anders Bovbjerg er formand for bestyrelsen i Morsø Bioenergi. Han fortæller, at der ikke er meget at melde ud for nuværende, da forhandlingerne stadig er i gang.

»Der er formentlig en løsning på vej på en eller anden måde. Hvordan det hele lander, er noget usikkert, men vi landmænd kommer til at tabe penge,« siger han og tilføjer, at det drejer sig om »mange millioner«.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle