Færre direktører på viden- centret

Tættere kontakt til centrene kombineres med ny slankere og mere gennemsnitlig struktur i Skejby.

Der blev underskrevet en historisk aftale på Videncentret for Landbrug i Skejby i denne uge, da repræsentanter for de regionale og lokale landbrugscentre gav deres ja til at vinke farvel til Partnerrådet og i stedet søgte en langt mere direkte indflydelse på Videncentrets arbejde.

Det skete stort set samtidig med, at Videncentret præsenterede en ny, slankere og mere entydig organisation med færre direktører i direktionen og færre chefer og ledere. I alt 20 ansatte, og det er primært ledere og administrative medarbejdere, bliver der nu sagt farvel til. Adm. direktør Jan Mousing har forklarer, at Videncentrets evne til forretningsgørelse skal skærpes, og organisationen skal være mere smidig med kortere beslutningsveje.

Skære omkostninger

For formand for Videncentret for Landbrug, Jens Ejner Christensen er det en helt naturlig udvikling:

»Der sker en tilpasning til det landbrug og de landmænd, vi skal servicere. Vi har en forpligtigelse til at skære i omkostningerne og optimere - ligesom i alle andre virksomheder. Og tilpasningen minder meget om det, der sker på de enkelte landbrug, hvor man hver dag vurderer driften, skære omkostninger til og gør arbejdet mere smart,« siger Jens Ejner Christensen.

»Samtidig styrker vi økonomiafdelingen, som betyder utrolig meget for de lokale centre. Vi får en afdeling, som kan være med til at tage diskussionerne om, hvordan erhvervet kommer igennem den økonomiske krise. Det er et markant resultat,« siger han.

Bedst og billigst

Lokalt bliver ændringer vel modtaget. I Kolding siger formand for KHL, Asger Christensen:

»Noget skal løses i fællesskab, og det skal gøres bedst og billigst og ikke mere kompliceret end absolut nødvendigt,« siger han..

Jens Ejer Christensen mener, at der også skal være fokus på erhvervets muligheder på længere sigt.

»Men lige nu står vi over for overordentlige store økonomiske udfordringer, og rådgivningen har en forpligtelse til at levere ydelser, der kan bære os igennem i krisen. Men det handler også om økonomi. Når vi prøver at effektivisere direktionen fra seks til fire direktører, sker det også ud fra et økonomisk aspekt. Vi skal levere den rigtige vare til den rigtige pris,« siger formanden.

himmelstrup@landbrugsavisen.dk

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle