Første Jaguar TerraTrac: »Løser udfordringerne«

Man kan ikke altid kigge på prisen alene. Det handler om at løse udfordringer, mener ejer af DK’s første Jaguar med bælteundervogn

Den er mindst 10 til 15 pct. dyrere i forhold til varianten med hjul. Samtidig er vedligeholdelsesomkostningerne højere, så hvad får Gads Maskinstation i Sønderjylland til at investere i Danmarks første og p.t. eneste Claas Jaguar 960 med TerraTrac bælteundervogn?

»Folk skal kunne regne med os, når vi kommer ud i marken - og til den aftalte tid. Bælterne er med til at give os den sikkerhed«, lyder svaret fra Anders Gad, indehaver af Gads Maskinstation.

Allerede november sidste år skrev han under på købskontrakten. Nærmest på samme tidspunkt som den specielle variant med Claas’ TerraTrac bælteundervogn blev lanceret. Først i sidste uge kom finsnitteren til Gads, men den blev straks taget i brug til majsen.

»Vi ligger i et område, hvor vi kan have udfordringer med at køre på vores jorde - selv i år, hvor vi har haft en tør sommer«.

»Vi har majs i alle typer marker hernede, og det gør, at vi ikke altid kan kigge på pris alene«, fortæller Anders Gad og uddyber:

»Vi skal løse udfordringerne for vores kunder, og så må vi have det udstyr, der skal til. Også overfor vores medarbejdere handler det om at have nogle maskiner, så de kan klare tingene. De bliver kastet ud i alle mulige opgaver, men hvis de har det rette udstyr, så tager de udfordringen op«.

Ikke spørgsmål om profit

Allerede i 2008 satte maskinstationen bælter på en snitter første gang. Ganske enkelt for at kunne bjærge afgrøderne i land. På grund af øgede udgifter til vedligehold har kunderne historisk set betalt mere, når de har bestilt en snitter med bælter.

»Det vil fortsætte med den nye Jaguar, men selvom timeprisen er højere, har erfaringerne vist os, at hektarprisen egentlig er den samme, fordi vi er mere effektive med bælterne«.

»Det koster, når et helt snitter-hold holder stille, fordi snitteren konstant sidder fast. Det gør det også sværere for os at være hos den næste kunde til den lovede tid. Så det er ikke et spørgsmål om, at vi skal score kassen og have kæmpe profit ud af en snitter med bælter. Men ganske enkelt om at få arbejdet gjort effektivt og til den lovede tid,« fastslår Anders Gad.

Løfter bælter på græs

Gads Maskinstation har i alt seks finsnittere, og indtil videre er det planen, at den nye Jaguar TerraTrac kun skal bruges i majssæsonen.

Den kan dog også blive sat ind i græsset, hvor den via en speciel løsning løfter forenden af bælterne i forageren for at undgå, at marken tager skade, når maskinen drejer.

Faktaboks

Claas Jaguar TerraTrac

  • TerraTrac bælteundervogn fås p.t. kun på Jaguarr 960. Modellen yder 626 hk.
  • Er Claas’ egenudviklede bælteundervogn, som også bruges på mejetærskere og senest Axion 900-serien.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle