Facebook blev genvej til salg af jerseykalve

Lolke van Mulligen har købt seks jerseykalve og tre ammetanter for at fede dem færdige. Få dage efter solgte han første kalv via Facebook, selvom den først skal slagtes til jul. Samtidig løser han et problem for landmanden, der ellers var tvunget til at aflive tyrekalvene.

Vi har lige overtaget ejendommen her. Der hører noget eng til, og der kan ammetanterne - tre udsætter køer - og de seks kalve græsse den første del af sommeren.

 

Vi skrev om kalvene på vores Facebook-side. Kort efter var der nogle af vores Facebook-venner, der henvendte sig og sagde, at de godt ville købe en kalv. Så den første er allerede solgt.

 

Det kan det jo nok ikke, men vi har også tænkt på andre muligheder.

 

Vi har tænkt på flere muligheder. Kødet er jo godt, og det burde betinge en merpris. Omvendt forventer folk, at de får kødet billigt, når de køber det direkte hos landmanden. Så måske skal vi samarbejde med en slagter om at lave færdige pakker med hakket kød fra ammetanterne og fint kalvekød fra jerseykalvene.

Ja, aftalen med landmanden, Esben Lauridsen, er, at han skal sørge for, at ammetanter og kalve passer sammen, så vi ikke skal døje med at få ammetanten til at acceptere kalvene. Til gengæld får han lidt mere for kalvene, og han slipper for at aflive tyrekalvene.

 

Nej, jeg regner med, at vi skal fodre dem færdige til sidst. Jeg håber, at de kommer op og vejer omkring 80-100 kg slagtet, når de er 8-12 måneder gamle. Men det vil jo vise sig.

 

Seks kalve kan vi altid komme af med - om ikke andet så til familien. Hvis vi kan sælge flere, vil vi lave lidt mere græsmark. Vi har sået en havremark med græsudlæg, som vi også regner med skal bruges, når der ikke er mere græs på engen.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle