Fald i eksporten af okse- og kalvekød

Af Markedsanalytiker Christie Nielsen, Landbrug & Fødevarer.

Trods fremgang i eksporten af mange danske fødevarer klarer okse- og kalvekødet sig knapt så godt.

I september måned blev der eksporteret 8.494 ton okse- og kalvekød inkl. forarbejdet kød, spiselige biprodukter og talg ud af Danmark. Det er en nedgang på 13,8 pct. i forhold til samme måned året før.

Der er tale om en tilbagegang for stort set samtlige kategorier i forhold til året før. Det forarbejdede kød oplever dog den mindste tilbagegang med 2,6 pct., mens talg er faldet med hele 76,5 pct.

I perioden januar til september var den samlede eksport af okse- og kalvekød 74.104 ton. Det er 0,4 pct. lavere end samme periode året før. Ser vi på værdien af eksporten, er den derimod steget med 6,3 pct. i forhold til samme periode i 2016. Trods en tilbagegang i mængden i stort set alle kategorier, ses der en fremgang i værdien. Kun eksporten af talg er også faldet i værdi.

Den samlede eksport af okse- og kalvekød løber op i 2.022,6 mio. kr. Fersk og kølet oksekød udgør som sagt den største andel af eksporten, hvilket også afspejler sig i værdien. Værdien af fersk og kølet kalve- og oksekød er i 2017 1.696,4 mio. kr., hvilket er 6,6 pct. højere end samme periode sidste år. Det er således lykkedes at få en højere pris for kødet.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle