Fald i udbud har presset brugtpriser i vejret

Priserne på brugte maskiner er steget lidt i forhold til for et år siden, vurderer auktionsfirma.

Det lavere udbud af brugte maskiner gør, at prisen har arbejdet sig en smule højere op end for bare et år siden. Det oplever blandt andre Johannes Jensen fra auktionsfirmaet Dansk Maskinbørs i Herning.

"Inden for det sidste halve til hele år er markedet stabiliseret, og vi opnår igen vores prisvurderinger på det brugte," forklarer han.

Der er dog stadig mulighed for at gøre et kup på auktionerne, tilføjer han:

"Den rigtige maskine kan jo være der på dagen, eventuelt en et eller to år gammel traktor fra en kreditforening."

En anden ting, Johannes Jensen bider mærke i, er, at han ser nye typer kunder på auktionerne.

"I dag dukker der flere købere op, som ikke har handlet på auktion før. De ser efter nyere brugt udstyr, hvor toppen lige er taget af. Også selvom de er økonomisk stærke og selvfinansierende," forklarer han.

Tjek leasingfirma

I en tid med presset økonomi på mange gårde kan man måske finde ønskemaskinen hos et leasingfirma.

Nogle af disse firmaer, heriblandt Leasing Fyn, varetager nemlig selv salget af nogle af de maskiner, som indrages fra nødlidende kunder.

"Vi sælger omkring halvdelen via vores egen hjemmeside, og da det sker uden nogen form for garanti, vil de være billigere, end hvis de sælges af en forhandler," forklarer kundechef Troels Østergaard.

De fleste andre leasingfirmaer, LandbrugsAvisen har talt med, lader dog maskinforhandlere om at sælge de hjemtagne maskiner. Men det er stadig muligt at efterspørge bestemte maskiner via selskaberne, hvor flere henviser til brugthandel på deres hjemmeside.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle