Farmlog Svin bliver genrejst

Den kendte app Farmlog Svin er netop blevet solgt. Forinden salget gik selskabet konkurs.

»Farmlog Svin er kun 17 måneder gammel og er stadig under udvikling. Det kræver nogle muskler og nogle, der vil putte de nødvendige penge i for at udnytte projektets store potentiale.«

Sådan lyder det fra Margit Skovbjerg, der for mindre end to år siden startede Farmlog Svin, og som netop har solgt selskabet for et ikke oplyst beløb til Skiold, der bl.a. leverer staldinventar.

Farmlog Svin har siden marts kæmpet for overlevelse, og i starten af juli afsagde Skifteretten konkursdekretet.

»En kæmpe fejl«

»Jeg kan godt lide at starte nye virksomheder, og jeg er god til at være kreativ. Derfor var det oplagt, at der skulle en direktør ind over relativt tidligt,« siger Margit Skovbjerg, der i oktober 2016 ansatte en adm. direktør efter aftale med sin investor.

Med den nye direktør kom der dog ikke tilstrækkeligt med penge i kassen.

»Det viste sig at være en kæmpe fejl. Der er forskel på at blive ansat i en virksomhed og selv at have skabt den. Det indså jeg i marts, og derfor tog jeg selv rollen som adm. direktør igen i april og måtte i samme ombæring af med mine mink for at få tiden til det. Det var en svær, men nødvendig beslutning,« siger hun og fortæller, at hun også har måttet give ansvaret videre for to andre virksomheder, hun står bag.

Lukkede pengekassen

Da selskabet ikke opnåede de milepæle for omsætning og indtjening, som den oprindelige investor havde sat op, betød det, at pengekassen blev lukket i. Sideløbende var der forhandlinger i gang om et salg af virksomheden til potentielle købere, men da sælger og købere ikke kunne blive enige om prisen, stod Farmlog Svin pludselig uden mulighed for at få finansieret den daglige drift. Konsekvensen var åbenlys - selskabet måtte gå konkurs.

»Det var en underlig situation at stå i, for alle vidste jo, at det ville ende med en konkurs, hvis ikke der blev tilført yderligere kapital. Og det var uønskeligt at vi skulle forbi en konkurs for at nå til, hvor vi er i dag. Vi har jo et produkt, som kunderne rigtig gerne vil have, og som de forstår. Vi har jo ramt hovedet på sømmet,« siger Margit Skovbjerg, der dog også peger på, at prisen i første omgang var for høj, ligesom en prøveperiode på produktet ikke gav pote for selskabet.

Faktaboks

Fakta: Farmlog Svin

  • Farmlog Svin bruger telefonens kamera til at scanne såkaldte QR-koder og bruges til at lave så godt som alle registreringer på svin i stalden
  • Findes også i en udgave til minkavl
  • Farmlog blev sidste år kendt på TV, da Margit Stenbjerg deltog i Løvens Hule på DR1, hvor hun måtte gå tomhændet hjem

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle