Faste regler giver glæde og større overskud

Faste rammer giver både større arbejdsglæde og bedre drift - især når de ansatte kommer fra andre lande eller ikke har en baggrund i landbruget.

»Produktionsøkonomi Kvæg« hedder en lille pjece, som Dansk Kvæg udgiver hvert år og som ud over en række spændende statistiske økonomiske oplysninger indeholder inspirerende artikler om aktuelle emner.

»Du skal benytte faste procedurer til de arbejdsopgaver, som mange medarbejdere udfører. Så er alle klar over, hvordan opgaven skal løses, og hvem der har ansvaret,« lyder et af rådene i en artikel om ledelse.

 

Mange medarbejdere har en anden kulturel baggrund eller har slet ikke erfaring i at arbejde med landbrug. For dem gælder det om at have faste regler at holde sig til. Men det er lige så vigtigt, at de selv føler ejerskab til de regler der gælder på arbejdspladsen. Ellers kommer reglerne aldrig til at fungere i praksis, understreges det i artiklen.

Desuden skal de faste procedurer være nemme at forstå.

At få bedriften til at balancere økonomisk handler også om at bruge den rigtige mængde foder til den rigtige pris. Præcis hvor meget kraftfoder skal man bruge til koen ved en given mælkepris?

Også det spørgsmål beskæftiger pjecen sig med.

Kvægbruget kommer fremover til at producere på markedsvilkår. Konsekvensen heraf er langt større variationer i priserne på input og output, og det øger behovet for at styre risikoen på bedriften. Derfor sættes et andet tema-fokus på risikostyring på bedriften.

Pjecen kan købes eller downloades på www.landbrugsinfo.dk/kvaeg.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle