Af Marianne Jørgensen, Salling

I disse timer siler regnen ned. Det har den sådan set gjort det meste af dagen, og Bondemanden er storsmilende. Det passer ham seriøst godt, at det er silende regn over lang tid frem for tordenbyger med masser af vand på kort tid. Bevares – hurtig regn i store mængder er bedre end ingen regn, men det her, dét er fuldstændig perfekt! Og så godt med varme, og sol, jamen altså … min sjæl, hvad vil du mere?

Min sjæl vil gerne have tørvejr på lørdag. Bondemandens bondesøn er blevet EUX-student fra Asmildkloster Landbrugsskole og Viborg Gymnasium & HF, og på lørdag holder vi studenterfesten i den anledning. Det vil nu, alt-andet-lige, være noget nemmere med pladsen og hyggen og maden og grillen og jordbærerne og fadbamserne, hvis vejret arter sig. Det vil også være nemmere, hvis det er fint vejr torsdag, når de skal rundt på turne i det kvarte Jylland og være studenterfriskfyrsbovlamtoverrislede på hhv. andet og tredje døgn. For det er sådan, det går. De slår et ordentligt hul i jorden, og det er i flere dage i træk!

Og der er nærmest regler for den slags. Ja. Hvis man nøgenbader, kommer til udpumpning, scorer en lærer, drikker en HEL kasse øl, inden der går et døgn, sover undervejs - eller slet ikke … så har man forskellige tegn/muligheder for udsmykning af sin studenterhue i det, man nu om stunder kalder studenterugen. Da jeg blev student i 1985, passede vi nu bedre på vores huer. Og der var kun to slags: Den hvide med rødt bånd og den sorte med rødt bånd. Den sorte hue var KUN for de klassisksproglige, dem der havde haft latin og oldgræsk, alle andre fik den hvide med rødt bånd. Et par år senere blev det moderne med blå huer – meeen, dem regnede vi nu ikke rigtigt. I dag er det nærmest en jungle at finde hoved og hale i de forskellige farver og uddannelsesretninger og muligheder.

Bondemandens søn fik en hvid hue med antracitgråt bånd med en smal rød kant. Og der er en traktor på den ene af de knapper, der holder hageremmen...Landbrugsklassen er i en klasse for sig! På flere områder har de udmærket sig. Det håber jeg, de bliver ved med på den positive langsigtede bane – og ikke kun som den klasse, der var de første landmands-EUX´ere, ever.

Nå, men dét der vejr ... Det har det med at drille. Sommerferie, studenteruge, lejrskoler og sankthans – det øsregner tit og ofte og sikkert også i år. Min sjæl og jeg vil bare glæde os over, at det er den sidste studenterfest, VI skal holde.

Det næste, vi kommer til at fejre, er bacheloren.

Det er i næste uge. Det bliver også en fest. Også hvis det regner.

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle