FirstFarms hårdt ramt af fald i mælkepris

Faldende mælkepris har kostet Firstfarms 7,5 mio. kr. i omsætning.

Et fald i mælkeprisen har ramt FirstFarms hårdt. Med ikke mindre end 2.500 malkekøer har det givet et kæmpe hak i omsætningen, at mælkeprisen er faldet fra 41 til 28 eurocent i løbet af det seneste år.

»Regnet i danske kr. er prisen faldet fra godt tre kr. til to kr. pr. kg mælk siden 1. kvartal sidste år. I omsætning koster det os omkring én mio. euro svarende til 7,5 mio. kr.,« fortæller Anders H. Nørgaard, der er adm. direktør for FirstFarms A/S.

Fald fra 5 til 1 mio. kr. i resultat

Den lave mælkepris er hovedårsagen til, at det aktionærejede landbrugs omsætning er faldet fra 20,6 mio. kr. i 1. kvartal sidste år til 17 mio. kr. i år. Samtidig er resultatet af den primære drift før renter og skat (EBIT) faldet fra 6,9 til 2,1 mio. kr., og resultatet før skat er faldet fra 5,2 til 1,1 mio. kr.

»Det resultat er vi bestemt ikke er glade for. Prisen på mælk påvirker vores resultat meget, og vi er hårdt ramt af mælkeprisens kollaps,« siger adm. direktør Anders H. Nørgaard.

»Vi gør hvad vi kan for at forbedre det samlede resultat. Konkret arbejder vi med at optimere driften i marken i både Slovakiet og Rumænien. Der ser det godt ud lige nu, men vi kan selvfølgelig risikere at løbe ind i tørke i juni, som vil ramme majsen hårdt. Det kan kun tiden vise, og vi fastholder vores forventning om et resultat af den primære drift før renter og skat (EBIT) på mellem 6 og 11 mio. kr.,« siger Anders H. Nørgaard.

Faktaboks

FirstFarms

Rumænien:

  • 3.300 hektar
  • 2.500 køer

Slovakiet:

  • 9.300 hektar

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle