FirstFarms vinder pris i Rumænien for effektiv drift i selskabets landbrug

Driftsleder Florin Zanoaga, FirstFarms afdeling i det østlige Rumænien, drog fornylig til hovedstaden Bukarest for at modtage en hædersbevisning for et effektivt, overskudsgivende markbrug

I Rumænien giver regeringen hædersbevisninger til effektive virksomheder herunder såkaldt mindre landbrug, dvs. sige landbrug med 10-49 ansatte og omsætning i intervallet 2-10 millioner euro.

FirstFarms har to sådanne landbrug i Rumænien, og det ene af de to kunne fornylig trække en tredjepræmie hjem til det danske, børsnoterede landbrugsselskab.

»Vi er meget stolte over hæderen til vores markbrug,« siger Florin Zanoaga, driftsleder på det prisvindende landbrug.

Han forklarer, at baggrunden for at vinde er hårdt arbejde, godt management, lave omkostninger og en god organisering. Disse elementer fører tilsammen til et godt overskud af driften.

»Så kan vi også betale skat til statskassen, og det værdsætter regeringen,« mener han.

Minister uddeler pokalerne

Det var ministeren for EU-støtteordninger i Rumænien, Eugen Teodorovici, der egenhændigt overrakte pokalerne til vinderne. Ceremonien fandt sted i parlamentet i hovedstaden Bukarest.

FirstFarms A/S er Danmarks eneste børsnoterede aktieselskab med aktiviteter i primærlandbruget. FirstFarms A/S blev børsnoteret december 2006 og har nu cirka 3.500 aktionærer og en aktiekapital på 47.122.410 kroner. Aktiviteterne foregår i landbrugsselskaber og jord i Slovakiet og Rumænien. Selskabet driver i alt 15.500 hektar, 2.600 malkekøer og beskæftiger cirka 200 medarbejdere.

Markbruget i FirstFarms landbrug i det østlige Rumænien er på 4.315 hektar.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle