Fjerkræavler giver peptalk om slagtesvin

Danish Agro, Danish Crown, VSP og den lokale rådgivning slår sammen et slag for en større dansk slagtesvineproduktion.

De tilbyder i fællesskab en række »peptalk-møder«, hvor nuværende og kommende slagtesvineproducenter kan blive inspireret til at få større udbytte af deres slagtesvineproduktion.

»Målet med de fem regionale møder er at øge indtjeningen i slagtesvinproduktionen og samtidig øge stoltheden over at være slagtesvineproducent,« forklarer ledende konsulent Jan Rodenberg, Svinerådgivning Danmark.

Lidt usædvanligt er det en slagtekyllingeproducent, der indleder møderne. Martin Rishøj fra Rokkedal Landbrug fortæller, hvordan han opnår topresultater i sin slagtekyllingeproduktion. Dernæst følger et foderindlæg fra Danish Agro og et indlæg fra Danish Crown om forskellige leveringsstrategier.

Det er første gang, at de fire parter går sammen om at arrangere en sådan møderække.

»Vi håber, møderækken kan være med til at puste optimisme i den danske slagtesvineproduktion, så vi igen ser en stigning i produktionen,« siger Jan Rodenberg.

På den netop overståede svinekongres i Herning i sidste uge var størrelsen af den danske slagtesvineproduktion et af de mest debatterede emner, og det har i høj grad politikernes opmærksomhed.

mot

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle