Flytteforretning valgte landbrugets revisorer

En flytteforretning valgte et rådgivningscenter til at klare sine regnskaber.

Umiddelbart skulle man ikke tro, at et landbrugsrådgivningscenter kan hjælpe et flyttefirma med ret meget. Men i det midtjyske er det faktisk tilfældet.

Her har Silkeborg Flytteforretning valgt at flytte hele regnskabet over til LandboMidtØst. Og skal man tro ejeren, Peter Svendsen, er det ikke noget, han overlader til hvem som helst.

»Jeg er kræsen, når det kommer til revisorer. Nogle af dem er så smarte, at jeg ikke fatter, hvad de siger. Jeg vil have en regulær revisor, og jeg forudsætter, at han kan sit kram,« siger han.

Havde betænkeligheder

Peter Svendsen er fjerde generation i Silkeborg Flytteforretning, der i de sidste tre generationer altid har brugt samme firma til at klare sine regnskaber. Men da sygdom for tre år siden tvang dem til at finde en ny løsning, hørte Peter Svendsen gennem sin søster, at landbrugsrådgivningen måske kunne være løsningen.

»Først tænkte jeg, at det jo var landbruget. Men så tænkte jeg, at hvis man er revisor for dem og vant til deres betingelser, så kan de også bruges her,« siger han om sine betænkeligheder ved at skulle få lavet sine regnskaber i et landbrugscenter.

Peter Svendsen overvandt betænkelighederne, og i dag bliver alt revisorarbejde fra Silkeborg Flytteforretning lavet af økonomikonsulent Egon Brøndum fra LandboMidtØst.

Siden har Peter Svendsen også fundet ud af, at et rådgivningscenter kan lave andet end regnskab. I forbindelse med det nye motorvejsbyggeri ved Silkeborg skal halvdelen af virksomhedens jord eksproprieres, og her har Egon Brøndum allerede stukket en finger i jorden for at høre, hvad der kan gøres.

»Hver gang, der kommer noget nyt, er Egon på forkant. Det, han siger, er lov, og det er i hvert fald lovligt. Og så hedder han Egon, så det bliver ikke mere jordnært,« siger Peter Svendsen.

Andre ønsker

Og det er ikke kun Peter Svendsen, som er en tilfreds mand. På Landbo MidtØsts kontor i Viborg sidder en lige så tilfreds Egon Brøndum. Her har de cirka 300 kunder, der ikke er beskæftiget inden for landbruget, og det er et tal, de regner med stiger inden for de kommende år.

»Før i tiden vidste folk ikke helt, hvem vi var. Her var et rådgivningscenter noget med gødningsplaner. Men nu er vi blevet bedre til at markedsføre os selv gennem messer, annoncering og opsøgende salg,« siger han.

Egon Brøndum mener, at mange virksomheder uden for landbruget vil få en gevinst ud af at bruge et rådgivningscenter, for her findes hele paletten med både regnskab, finansiering og jura. Og det er selvom indgangsvinklen ikke er helt den samme som landbrugets.

»Kunderne fra andre erhverv er lidt mere forretningsorienterede, hvis man kan kalde dem sådan. Hvor landmændene typisk har deres egne afsætningskanaler, skal de selv ud og skaffe kunder og lave et image. Så deres indgangsvinkel er lidt anderledes,« siger han.

kristoffersen@landbrugsavisen.dk

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle