Forårs-fornemmelser

»Jeg glæder mig til det, jeg hvert år glæder mig til: Foråret,« siger driftsleder Runge Gjengedahl - en af de mange, der i denne uges avis giver sit bud på 2014. »Hvis det ikke var noget, vi glædede os til, så var vi nok blevet bibliotekarer allesammen.«

Runge Gjengedahl rammer noget helt centralt: Det er og skal være glæden ved det faglige, der driver værket. Man kan ikke fornægte, at de politiske rammer er helt afgørende for erhvervets trivsel, og at disse rammer de seneste årtier er blevet strammet mere og mere. Men man skal også være temmelig tonedøv for at overhøre tidens nye, politiske signaler. Se blot på denne uges interview med vores nye fødevareminister. Ikke på alle punkter kan han leve op til sin forgængers overordentligt positive linjer - men vi vælger at tro, at han vil prøve. Og under alle omstændigheder er sporene lagt ud til et godt 2014, rent politisk.

Det kunne blandt andet ses i en kommentar af Jyllands-Postens erhvervsredaktør Steen Rosenbak kort før jul. »Grundlæggende giver det ualmindelig god mening for lille Danmark at satse benhårdt på sin etablerede, succesrige fødevareindustri,« skriver han og tager hatten af for L&Fs lobbyindsats. En indsats, der får ham til at tro på flere »milde gaver til Gade & Co.« fremover.

»Den politiske velvilje nytter bare ikke meget, hvis ikke erhvervet selv formår at levere varen de kommende år,« tilføjer redaktøren og efterlyser ny vækst, eksport og arbejdspladser. Og så er vi tilbage til Runge Gjengedahl forårsfornemmeelser.

Glæden ved erhvervet og lysten til at levere er der - det handler også om at vise det og være stolt af det. Om mindre end to uger holder L&F det første af årets store møder: Plantekongressen. Her vil man nok snakke politik, men langt det meste af tiden og pladsen handler om det rent faglige. Danmark har brug for folk, der som Gjengedahl glæder sig til foråret - ikke til flere bibliotekarer ...

www.landbrugsavisen.dk/lisbergsblog

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle